Home > Zoeken & vergelijken > Game-check.mirro.nl
Game-check.mirro.nl
Algemene gegevens
Organisatie: Stichting mirro, Brijder Stichting
Contactpersoon: Mariet Hamer en Mariken Muller (Brijder Stichting)
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2015
Kenmerken
Problematiek Problematisch middelengebruik
Leeftijd 16-23 jaar
Platform website (openbaar)
Fase Behandeling, Preventie
imageimageimageimage
Inleiding

Game-check.mirro.nl is een website met informatie en tips om gamegedrag onder controle te krijgen en/of houden, en een gameverslaving te voorkomen. Op de site kunnen gamers testen of en in welke mate ze last hebben van overmatig/onverantwoord gamegedrag en daarbij stil te staan. Met behulp van oefeningen en tips leert de gamer de balans tussen ‘plezier’ en ‘verslaving’ gezond te houden. Ook kan de bezoeker van de website zich laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal gamers.

Onderbouwing

Gamen biedt vermaak, kan een waardevolle vrijetijdsbesteding zijn en sommige gamers zeggen zelfs vriendschappen over te houden aan het samen gamen. Er zit echter ook een schaduwkant aan het gamen. Bijvoorbeeld als gamen te veel tijd kost, een gamer zich niet los kan trekken van de game of als er sociale problemen door het gamen ontstaan. Even gamen is leuk, maar vaak merken mensen dat ze veel langer doorgaan dan ze van plan waren en het moeilijk is om weerstand te bieden aan de verleiding. Het is dan tijd om even stil te staan bij dit gedrag om te voorkomen dat er een gameverslaving ontstaat. Het bewust worden van het eigen gamegedrag en de controle hierin terugnemen is vaak al voldoende om het anders te doen en een gameverslaving te voorkomen.

Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Stichting mirro kent een bestuur waarin zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn vertegenwoordigd. Een Wetenschappelijke Board adviseert over de producten, waarmee de wetenschappelijke onderbouwing is gewaarborgd. Teams van experts en gebruikers monitoren de kwaliteit en het beheer van de mirro-producten. Het bedrijfsbureau van Stichting mirro coördineert en faciliteert alle ontwikkelingen. Meer informatie over mirro vind je op www.mirro.nl

Beschikbaarheid

De website game-check.mirro.nl is voor iedereen toegankelijk en te raadplegen. De zelfhulpmodule is geheel anoniem te volgen en kan zelfstandig achter de computer doorlopen worden op ieder moment. De bezoeker kan wel een mirro-account aanmaken, zodat gegevens en antwoorden die ingevuld worden in de zelfhulpmodule bewaard worden en inzichtelijk zijn op een door de bezoeker gekozen moment. Behalve de gebruiker zelf kan niemand anders bij deze informatie.

Ontwikkelaars

Game-check.mirro.nl is ontwikkeld door de Stichting mirro ontwikkeld. De inhoud van deze site is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder Jeugd, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.