Home > Zoeken & vergelijken > Versterken en Verwerken Online
Versterken en Verwerken Online
Algemene gegevens
Organisatie: Jouw Omgeving B.V.
E-mailadres(sen): info@jouwomgeving.nl
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2017
Kenmerken
Problematiek Trauma, Angst
Leeftijd 8-18 jaar
Platform website (besloten)
Fase Behandeling
imageimageimageimageimageimageimage
Inleiding

Verwerken en Versterken Online is een online programma ter ondersteuning van de uitvoering van de eerste vier modules van Verwerken en Versterken, een programma voor traumagerichte cognitieve gedragstherapie, met als doel het verminderen van posttraumatische stressklachten. Verwerken en Versterken Online is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met posttraumatische stressklachten.

Onderbouwing

Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) is een geprotocolleerd behandelprogramma ontwikkeld door Cohen, Mannarino en Deblinger in 2006. Het is gekwalificeerd als bewezen effectief voor de behandeling van PTSS. In diverse richtlijnen wordt het beschreven als de meest effectieve behandeling van PTSS bij kinderen en adolescenten. In 2008 is het protocol vertaald naar het Nederlands in opdracht van de Bascule en de onderzoeksafdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het AMC.

Verwerken en Versterken Online is een digitaal ondersteuningsprogramma gebaseerd op het eerste deel van het ondersteunende werkboek Verwerken en Versterken (Beer & Lindauer, 2014). Er zijn vier hoofdstukken die doorlopen kunnen worden: psycho-educatie, relaxatie, affectregulatie en cognitie. Binnen elk hoofdstuk krijgt de jeugdige informatie, vragen en oefeningen en wordt de CRIES-13 afgenomen. Met het doorlopen van het programma creëert de jeugdige gaandeweg twee gepersonaliseerde samenvattingen (Tips & Trucs en Doelen & Klachten) die op ieder moment inzichtelijk zijn. Hierin wordt ook een overzicht van de scores op de CRIES-13 getoond. 

Beschikbaarheid

Verwerken en Versterken Online is beschikbaar via Jouw Omgeving en wordt onder meer aangeboden door verschillende organisaties binnen de jeugd-ggz: Accare; Triversum; De Bascule; Karakter; De Jutters, Curium-LUMC en Yulius.

Voor de behandelaar is een vereiste dat deze getraind is in het geven van traumagerichte cognitieve gedragstherapie. Voor informatie over trainingsmogelijkheden, zie: http://www.rino.nl/. Het programma is gebaseerd op cognitief-gedragstherapeutische principes en bestaat uit cognitief gedragstherapeutische technieken. De cliënt moet over voldoende cognitieve vaardigheden beschikken om te kunnen profiteren van deze behandeling. Het is van groot belang dat de behandeling wordt voortgezet na het online programma.

Ontwikkelaars

Verwerken en Versterken Online is de digitale realisatie van het eerste deel van het ondersteunende werkboek Verwerken en Versterken – jeugdversie (Beer & Lindauer, 2014). Dit werd uitgevoerd door Jouw Omgeving, in opdracht van het EKJP. Voor meer informatie of contact, mail: info@jouwomgeving.nl

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.