Home > Zoeken & vergelijken > Somberheid bij jongeren
Somberheid bij jongeren
Algemene gegevens
Organisatie: Therapieland
E-mailadres(sen): info@therapieland.nl
Telefoon: 020-7712848
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2017
Kenmerken
Problematiek Stemmingstoornissen
Leeftijd 12-16 jaar
Platform website (besloten)
Fase Behandeling
Inleiding

In dit programma gaan jongeren met een lichte depressie of met somberheidsklachten aan de slag met activatie en anders leren denken. Er wordt uitgelegd wat somberheidsklachten zijn, wat het belang is van sociale contacten opzoeken en leuke activiteiten uitvoeren. Het einddoel van dit programma is actief worden. Dit wordt bijgehouden in een activiteitendagboek. De gedachten die de jongere heeft worden uitgedaagd, waarna alternatieve gedachten geboden worden die de jongere kan helpen positiever te denken.  

Onderbouwing

Deze module is gebaseerd op de protocollaire behandeling voor depressie van Keijsers, van Minnen en Hoogduin, bestaande uit activatie, ontspanning en cognitieve gedragstherapie. Tevens wordt er gebruik gemaakt van G-schema’s. 

Beschikbaarheid

Voor het doorlopen van het gehele behandelprogramma ’Somberheid bij jongeren' van Therapieland betaal je eenmalig €29,95. De eerste stappen van de behandeling kunnen gratis worden uitgeprobeerd na aanmelding via https://www.therapieland.nl/zelfhulp/programma/somberheid-bij-jongeren/

Ontwikkelaars

Therapieland is gespecialiseerd in het ontwikkelen van laagdrempelige, betrouwbare en bewezen effectieve online psychologische behandelingen. Therapieland biedt deze programma’s ter ondersteuning van de face-to-face behandeling of voor direct gebruik door de cliënt zelf. Via vragenlijsten, video’s, opdrachten en zelfobservaties kan de cliënt op een zelfgekozen tijd en in een eigen tempo werken aan het overwinnen van klachten. 

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.