Een groep van 170 Nederlandse en Belgische kinderen - voornamelijk jongens - met ADHD tussen de 8 en 12 jaar deden mee aan het onderzoek (eerder bekend onder project Healseeker). De helft van de kinderen speelde het spel 10 weken lang ongeveer drie keer per week. Hun gebruikelijke behandeling voor ADHD – meestal medicatie of gedragstherapie – liep gewoon door. De andere helft kreeg eerst 10 weken hun gebruikelijke behandeling voor ADHD en speelde daarna voor 10 weken het spel. De ouders en leerkrachten van het kind vulden vooraf, na 10 weken en na 20 weken (follow-up) verschillende vragenlijsten in.
Na 10 weken bleek dat de groep die direct Plan-It Commander (groep 1) speelde, volgens hun ouders beter om kon gaan met de tijd, een beter werkgeheugen had en zich verantwoordelijker gedroeg. Ook vonden ouders dat plannen en organiseren beter ging, al was dit resultaat net niet significant (dat betekent dat het ook toeval kan zijn). Op het gebied van samenwerken zagen ouders geen verbetering. De kinderen waren na het spelen van het spel positief over het verbeteren van hun eigen vaardigheden.
Alleen kijkend naar de groep die pas na 10 weken Plan-It-Commander ging spelen, bleek deze na afloop beter te functioneren op het gebied van tijdmanagement, plannen en organiseren, werkgeheugen en sociale vaardigheden, aldus ouders, leerkrachten en de kinderen zelf. Bij de groep die direct begon met het computerspel, waren positieve resultaten ook 10 weken later nog te zien volgens ouders en leerkrachten. Belangrijk ook is dat kinderen het spel leuk vonden om te spelen. Het spel draagt bij aan het verbeteren van vaardigheden die belangrijk zijn in het dagelijkse leven van kinderen met ADHD.