Home > Zoeken & vergelijken > Crisisbuddy
Crisisbuddy
Algemene gegevens
Organisatie: Karakter en het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Accare, De Bascule, Curium LUMC, De Jutters, Karakter, Triversum & Yulius)
Contactpersoon: Jacomijn Jacobs en Rob Reijnen
E-mailadres(sen): j.jacobs@karakter.com
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2016
Kenmerken
Problematiek ODD/CD
Leeftijd 12-18 jaar
Platform app (iOS en Android)
Fase Behandeling
imageimageimage
Inleiding

Wat moet je doen als je emoties je overspoelen en je niet meer rustig kunt reageren? Dankzij de applicatie Crisisbuddy neem je de regie weer in eigen handen. De Crisisbuddy is een applicatie bedoeld voor jongeren met heftige en wisselende emoties. De app kan helpen om spanning te verminderen, zodat ze moeilijke situaties weer aankunnen.

Onderbouwing

De Crisisbuddy geeft een overzicht van de verschillende te leren vaardigheden en in te zetten oefeningen. Jongeren kunnen oefeningen toevoegen, waardoor het een persoonlijk signaleringsplan wordt. De crisisbutton bedenkt zelf welke oefeningen voor jou persoonlijk belangrijk zijn als je in crisis raakt. Op die manier hoef je zelf niet te zoeken, en weet je binnen een paar taps wat je moet doen.

Alle informatie, zoals emoties, neigingen tot gedrag, vaardigheden en contact met je therapeut of ander vertrouwd persoon, is overzichtelijk weergegeven. De app maakt gebruik van onderdelen uit de behandelmethode DGT. De app is een aanvulling op dit behandelaanbod, maar is ook goed toepasbaar voor andere stoornissen waar emotieregulatieproblemen bij voorkomen.

Beschikbaarheid

Crisisbuddy is een onderdeel van het digitale aanbod DGdigiTaal. Zie voor meer informatie www.dgdigitaal.nl 

De app is te gebruiken op je tablet en je mobiele telefoon (Android en iOS), en gratis te downloaden via de Google Playstore, de App Store of via www.dgdigitaal.nl

Door je DGdigiTaal account te koppelen aan je Crisisbuddy kunnen je behandelaren je volgen in je acties en het gebruik. Zo kunnen zij extra ondersteuning bieden, wanneer dat nodig is.

Ontwikkelaars

Crisisbuddy is een product van DGdigiTaal. Een digitaal behandelaanbod dat bestaat uit een serious game, de app Crisisbuddy en instructievideo’s. DGdigiTaal is bedacht en ontwikkeld door Jacomijn Jacobs en Rob Reijnen in samenwerking met Karakter, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Jacomijn Jacobs is gecertificeerd DGT therapeut, DGT co-trainer i.o. en werkzaam binnen Karakter. Daarnaast is zij gezins- en relatietherapeut en supervisor (NVRG,Emotionally Focused Therapy) en praktijkhouder van Jacobs Gezinstherapie. Rob Reijnen is game-ontwikkelaar, 3d artist, grafisch vormgever, en C#-, Javascript- en GML-programmeur.

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.