Home > Zoeken & vergelijken > Brainwiki
Brainwiki
Algemene gegevens
Organisatie: Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
E-mailadres(sen): info@kenniscentrum-kjp.nl
Telefoon: 030 - 22 70 415
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2015
Kenmerken
Problematiek Borderline persoonlijkheidsstoornis, Buikpijn, Dwang (OCS), Eetstoornissen, KOPP/KVO, ODD/CD, Pediatrisch delier, Problematisch middelengebruik, Psychose, Slaapproblemen, Stemmingstoornissen, Tics, Trauma, Forensische jeugdpsychiatrie, Licht Verstandelijke Beperking (LVB), Autisme (ASS), Angst, ADHD
Leeftijd 12-18 jaar
Platform website (openbaar)
Fase Nazorg, Preventie, Diagnose, Behandeling
imageimageimageimageimageimage
Inleiding

Brainwiki, een initiatief van het Kenniscentrum Kinder-en Jeugdpsychiatrie, is een website voor jongeren met psychische problemen én hun omgeving. Het is een bundeling van behapbare wetenschappelijke kennis in een aantrekkelijk en interactief jasje.

De site geeft informatie over psychische problemen en besteedt aandacht aan het leven zelf. Brainwiki heeft onder meer een overzicht van boeken over psychiatrie die soms geschreven zijn door mensen die zelf ook een probleem hebben, het geeft begrijpelijke uitleg over je medicijnen en laat ervaringsverhalen van jongeren zien.

De informatie op de site is gebaseerd op de informatie van het Kenniscentrum voor professionals en ouders, en daarmee is Brainwiki door psychiaters en andere behandelaren ook inzetbaar voor psychoeducatie in de vroege fase van het behandeltraject.

Beschikbaarheid

Brainwiki is gratis en openbaar toegankelijk via Brainwiki.nl

Onderbouwing

De informatie op Brainwiki is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde kennis. Dat wil zeggen dat wat er op Brainwiki staat is onderzocht door wetenschappers, die vervolgens hebben aangetoond dat de informatie klopt. 

Ontwikkelaars

Brainwiki is de jongerensite van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, dat de website ontwikkelde in samenwerking met jongeren en met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.