Home > Zoeken & vergelijken > Angst voor de tandarts - kids
Angst voor de tandarts - kids
Algemene gegevens
Organisatie: Therapieland
E-mailadres(sen): info@therapieland.nl
Telefoon: 020-7712848
   
Budget: onbekend
Live sinds: 2017
Kenmerken
Problematiek Angst
Leeftijd 8-12 jaar
Platform website (besloten)
Fase Behandeling
Inleiding

Dit programma is speciaal gemaakt voor kinderen die last hebben van angst voor de tandarts. Specialisten op dit gebied geven uitleg over wat angst inhoudt en hoe je er van af kan komen. Er worden drie angstige situaties besproken: verdoven, boren en gaatjes vullen. Ook wordt er ingegaan op wat je kunt doen voorafgaand aan je tandartsbezoek. In dit programma worden de ouders actief betrokken, en krijgen zij handvatten hoe om te gaan met de angst van hun kind.  

Onderbouwing

Het programma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en maakt gebruik van exposure oefeningen. Daarnaast komen verschillende technieken aanbod zoals powerposing, ontspanningsoefeningen en communicatie. 

Beschikbaarheid

Voor het doorlopen van het gehele behandelprogramma ‘Angst voor de tandarts' van Therapieland betaal je eenmalig €29,95. De eerste stappen van de behandeling kunnen gratis worden uitgeprobeerd na aanmelding via https://www.therapieland.nl/zelfhulp/programma/angst-voor-de-tandarts-kids/.

Ontwikkelaars

Therapieland is gespecialiseerd in het ontwikkelen van laagdrempelige, betrouwbare en bewezen effectieve online psychologische behandelingen. Therapieland biedt deze programma’s ter ondersteuning van de face-to-face behandeling of voor direct gebruik door de cliënt zelf. Via vragenlijsten, video’s, opdrachten en zelfobservaties kan de cliënt op een zelfgekozen tijd en in een eigen tempo werken aan het overwinnen van klachten. 

Ik heb interesse in deze toepassing. Volgende stap
Zoeken &
vergelijken
Welke Nederlandse e-health-toepassingen bestaan er en wat is de kwaliteit?
E-health in ontwikkeling Wie ontwikkelt nieuwe e-health-toepassingen en waar liggen kansen voor samenwerking?
Eigen initiatief indienen Welk idee voor een e-health- toepassing heb jij?
Kennisdelen &
samenwerken
Vind geschikte partijen voor kennisuitwisseling en samenwerking.
Publicaties &
wetenschap
De juiste (wetenschappelijke) kennis, voor e-health van hoge kwaliteit.